انواع شرکت های سهامی در حسابداری شرکت های 2

حسابداری شرکت‌ها ۲ یکی از درس‌های مهم و اصلی رشته حسابداری ،  حسابرسی و برخی دیگر از رشته‌های مدیریت است که فراگیری آن برای دانشجویان اهمیت زیادی دارد.

این درس شامل سرفصل‌های مهمی است که از آن‌ها در وظایف شغلی مربوط به حسابداری شرکت‌ها استفاده می‌شود . در ادامه این مطلب به بررسی انواع شرکت‌های سهامی در حسابداری شرکت‌ها ۲ پرداخته ایم . با این مقاله پی دی اف مارک همراه باشید .

حسابداری شرکت های 2

انواع شرکت‌های سهامی در حسابداری شرکت‌ها ۲

در علم اقتصاد ، شرکت سهامی به شرکتی می‌گویند که برای انجام امور تجاری تشکیل شده و سرمایه آن متشکل از سهام هم‌ارزش می‌باشد .

برگه سهام شرکت‌های سهامی معمولاً در بازاربورس یا فرابورس به فروش رسیده و افراد حقیقی و حقوقی با خرید سهام این شرکت ها ، در سود و زیان سالانه آن‌ها سهیم شده و به نوعی به عنوان صاحبان بخش کوچکی از آن شرکت یا کارخانه به شمار می‌روند .

افرادی که اقدام به خرید سهام شرکت‌ها می‌کنند ، به اندازه میزان سهامی که خریده‌اند در سود یا زیان شرکت سهیم هستند .

 

انواع شرکت های سهامی

 

این افراد بایستی با توجه به وضعیت کنونی شرکت و نمودار فعالیت‌های آن در سال‌های گذشته ، اقدام به خرید سهام و کسب سود نمایند .

انواع شرکت‌های سهامی طبق قانون تجارت ایران در حسابداری شرکت‌ها ۲ در کشور ایران به دو نوع سهامی خاص و سهامی عام تقسیم می‌شوند . در ادامه به بررسی این دو نوع شرکت سهامی پرداخته ایم .

 

نمونه سوالات تستی حسابداری شرکت های 2

انواع شرکت‌های سهامی در حسابداری شرکت‌ها ۲  : شرکت سهامی خاص

شرکت سهامی خاص شرکتی است که تمام سرمایه آن توسط مؤسسین تأمین شده و به نوعی تمام سهام آن در دست یک عده خاص می‌باشد .

برای مثال شما می‌توانید شرکتی را تاسیس کرده و تمام سرمایه آن را توسط خانواده خود تامین کنید . در این صورت ، این شرکت سهامی خاص بوده و تمام مسئولیت‌های آن برعهده سهامداران خاص آن می‌باشد . شرایط مختلفی برای تاسیس شرکت سهامی خاص وجود دارد .

در ابتدا ، نیاز است تا تمام سرمایه شرکت توسط موسسن تامین و تعهد داده شود و سپس حداقل ۳۵ درصد از این سرمایه در یکی از بانک‌ها در حسابی به نام شرکت سپرده‌گذاری شود .

حداقل میزان سرمایه در این شرکت‌ها صد هزار تومان بوده و در صورتی که سرمایه شرکت به هر دلیلی کاهش پیدا کرد ، سرمایه گذاران خاص موظف‌اند سرمایه شرکت را جبران کرده و یا با تغییر ماهیت شرکت ، آن را به یکی از انواع شرکت تضامنی یا مسئولیت محدود تبدیل کنند .

اطلاعات تکمیلی شرکت‌های سهامی خاص به همراه نکات و تست‌های مهم و کاربردی در زمینه حسابداری شرکت‌های سهامی خاص ، در جزوه حسابداری شرکت های 1 در پی دی اف مارک قابل دسترسی می‌باشد.

 

نمونه سوالات تستی حسابداری

 

انواع شرکت‌های سهامی در حسابداری شرکت‌ها ۲  : شرکت سهامی عام

سهامی عام نوع دیگری از شرکت‌های سهامی می‌باشد که اکثریت سرمایه آن در اختیار عموم قرار دارد .

به طوری که حداقل ۵۱٪ از سرمایه شرکت ، در اختیار بخش عمومی قرار گرفته و مابقی آن نیز به بخش خصوصی یا عمومی واگذار شود .

شرکت‌های سهامی عام معمولا حجم بزرگی از نقدینگی را در خود جای داده و دارای ارزش زیادی هستند . بسیاری از شرکت‌هایی که در بورس فعالیت می‌کنند ، سهامی عام بوده و مردم سهامداران اصلی آن هستند .

طبیعی است از آن جایی که منافع بخش عمومی جامعه در حالت تحت تاثیر فعالیت‌های شرکت قرار دارد ، دولت و نهادهای مربوطه معمولا شرایط سختی را برای تبدیل شرکت‌ها به سهامی عام دارند .

اگر مایلید اطلاعات بیشتری درباره شرکت‌های سهامی عام کسب کرده و به تست‌های مهم و کاربردی این سرفصل دسترسی داشته باشید ، می‌توانید از نمونه سوالات تستی و تشریحی حسابداری شرکت‌های 2 در سایت پی دی اف مارک استفاده کنید .


برچسب های پست :
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.