
تحلیل تکنیکال در بورس
از مهم ترین راه های موفقیت در بورس یادگیری آموزش های تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی است که در این مقاله تحلیل تکنیکال در بورس و معایب و مزایای تحلیل تکنیکال را آموزش خواهیم داد.
رسیدن به سود در بورس یکی از مهم ترین اهداف بزرگ سهامدارن خرد و عمده است . همانطور که میدانید ما در بورس ایران فقط باید روند های صعودی را دنبال کنیم تا به سود برسیم .
تحلیل تکنیکال
قبل از آموزش تکنیکال می بایست حداقل بورس اوراق بهادار تهران را در یک نگاه بشناسید و بدانید که چرا و برای چه تحلیل میکنید؟ هدف از تحلیل چیست؟ چگونه بورس را تحلیل کنیم؟ با ما همراه باشید .
در ابتدا باید بگوییم که تحلیل تکنیکال یکی از مهم ترین و بهترین ابزار هایی است که میتواند روند های صعودی و نزولی بازار را رصد کند . بطور کلی با تکنیکال میتوان بازارهای دارای عرضه و تقاضا را تحلیل کرد مانند : تحلیل قیمت سیب زمینی ، و یا قیمت مرغ و …
برای تحلیل تکنیکال نرم افزار های بسیاری وجود دارد که نرم افزار مفید تریدر از نرم افزار های ایرانی و رایگان محسوب میشود ، گرچه نرم افزار های دیگر و بهتری وجود دارد اما استفاده از آن ها نیاز به دیتا دارد. نرم افزار های خارجی ماننده :
- meta trader
- advanced get
- dynamic trader
- ami broker
- meta stock
برای اینکه بشناسیم چه زمانی و در چه قیمتی ، مناسب برای ورود (خرید) به سهم است و یا چه زمانی باید از سهم خارج (فروش) شد باید از تکنیکال استفاده کنیم ، اما تحلیل بنیادی بدین مفهوم است که سهم در بلند مدت (چندین سال) به چه سمتی خواهد رفت. در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد
تحلیل تکنیکال سه محور اصلی دارد :
1- همه چیز در نمودار قیمت نهفته است.
به این مفهوم که میتوان از روی نمودار تکنیکال فهمید که ، یک سهم چه زمانی قصد حرکت صعودی یا نزولی دارد یا چه زمانی نیاز به مقاومت و استراحت دارند.
چون روند یک سهم بصورت زیگزاگی حرکت میکند و هیچوقت بصورت مستقیم صعود یا نزول نمیکند مگر در مواقع رالی یا شارپی که اثرات خرید های حجم بالای سهم است .
2- قیمت ها دوست دارند که طبق یک روند حرکت کنند.
کلمه روند یا ترند (Trend) مهم ترین نکته در بازار است ؛ به این مفهوم که اگر قیمت یک سهم به سمت صعودی حرکت میکند ، تمایل به حرکت هر چه بیشتر به سمت بالا را دارند و بالعکس اگر به سمت نزولی حرکت میکند تمایل به ادامه روند نزولی دارد ، به عبارت دیگر دوست دارند در مسیری که هستند ادامه دهند .
مگر اینکه در طول مسیر اتفاقاتی یا تغییرات عمده ای ایجاد شود که باعث تغییر مسیر روند شود .
این کلمه همانطور که در ابتدای توضیحات نیز گفته شده یکی از مهم ترین نکته در بازار است که متاسفانه تحلیل گران مبتدی پس از یادگیری مباحث بعدی و کاربردی تکنیال این نکته را فراموش میکنند.
3- تاریخ تمایل به تکرار خود دارد.
تاریخ تمایل به تکرار خود دارد! به این مفهوم که قیمت های گذشته ممکن است مجددا تکرار شوند به عنوان مثال اگر سهمی سه سال پیش نسبت به قیمت 110 تومان واکنش نشان داده است ممکن است به عنوان مثال امروز به قیمت 110 تومان واکنش نشان دهد.
طبق تصویر زیر مشاهده بفرمایید :
تحلیل تکنیال در بورس مزایا و معایب خود را دارد
مزایای تحلیل تکنیکال در بورس
1- سرعت بیشتر در مقایسه با فاندامنتال
بطور کلی میتوان سهم را در عرض چند ساعت از طریق تکنیکال تحلیل کرد ، اما اگر بخواهیم یک سهم را از طریق فاندامنتال (بنیادی) تحلیل کنیم باید مدارک و سود و زیان شرکت را بررسی کرد که به زمان خیلی زیادی نیاز داریم .
2- عدم نیاز به دانش بالای علوم اقتصادی و سیاسی
تکنیکال در اصل نیازی به دانش یا مدرک خاصی ندارد ، بدون داشتن مدرک هم میتوان هنر تکنیکال را فرا آموخت ؛ در صورتی که در فاندامنتال یا تحلیل بنیادی شما نیاز به دانش حسابداری دارید تا بتوانید [ سود و زیان ، سرمایه شرکا ، میزان درآمد و هزینه ، میزان خرید و فروش ] و تمام مدارک مربوط به شرکت را که در کدال منتشر میشود کنترل و تحلیل کنید .
3- تقریبا در تمام بازار های مختلف می تواند به کار گرفته شود
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد تحلیل تکنیکال در تمام بازار هایی که عرضه و تقاضا وجود دارد به کار گرفته میشود ، بازار هایی از قبیل : بازار بورس ، ارز (دلار) ، بورس طلا ، بورس کالا
4- کمک زیادی در تشخیص زمان خرید و فروش می کند
هدف اصلی تحلیل تکنیکال شناخت زمان های مناسب برای خرید و فروش سهم است که در واقع پایین بخریم و در بالا بفروشیم ، چون در بازار بورس ایران فقط ما دنبال روند های صعودی هستیم .
از مزایای تحلیل تکنیکال میتوان موارد فوق را نام برد.
معایب تحلیل تکنیکال در بورس
1- تاثیر علایق و سلایق شخصی تحلیلگر در تحلیل
ممکن است هنگم تحلیل ، تحلیلگر بخاطر تعصبی که روی سهم دارد بخواهد این سهم صعود پیدا کند و دلش نمیخواد که این سهم اصلاح کند ، در نتیجه خروجی اشتباه این تحلیل باعث میشود که هنگام استراحت سهم ، تحلیلگر از سهم خارج شود ، در حالی که سهم هدف ها و کف ها و سقف های بالاتری را میزند .
2- امکان تفاسیر مختلف ( تکنیکال یک هنر است تا علم)
ممکن است تحلیل یک سهم توسط چندین تحلیل گر ، نتیجه های بسیار متفاوتی دهد که این یکی از معایب تکنیکال است به عبارت دیگر ممکن است یک تحلیلگر سهم را صعودی و تحلیلگر دیگر سهم را نزولی تحلیل کند .
3- قطعیت تایید روند قیمت گاهی فرصت خرید را از دست می برد
گفته میشود برای اینکه اطمینان حاصل کنیم که یک سهم روند صعودی اش تایید شده باید 3 بار به کف کانال رگرسیونی برخورد کند تا روند مثبت آن تایید شود ، اما ممکن است تایید این روند کمی به طول بکشد و فرصت خرید کردن این سهم را از دست دهیم .
4- بازار بر اساس نظر و احساسات سهامدارن حرکت میکند نه تکنیکال
در اصل بازارهای بورسی بر پایه احساسات و هیجانات و رفتای های تک تک سهامداران خرد و عمده حرکت میکند و آنها هستند که روند سهم یا شاخص کل را منفی یا مثبت میکنند نه تحلیل های تحلیلگران.
از معایب تحلیل تکنیکال هم میتوان موارد فوق را نام برد.
در صورتی موردی از قلم مانده است لطفا از طریق نظرات با ما در میان بگذارید.
کلید های اصلی :
-
تحلیل تکنیکال در بورس
-
مزایای تحلیل تکنیکال
-
معایب تحلیل تکنیکال
برچسب های پست :
این مقاله عالی بود من همزمان هم تحلیل تکنیکالو شناختم هم نرم افزار های مخصوص تحلیل تکنیکالو فهمیدم
واقعا خیلی ممنون بابت این مقالتون