
صندوق قابل معامله بورسی (ETF)
مقدمه
صندوق قابل معامله بورسی
صندوق قابل معامله (ETF) که مخفف Exchange Traded Tund است نوعی از صندوقهای سرمایهگذاری است که شما پول خود را بدون نیاز به دانش بورسی و تحلیل به سهولت در آنها سرمایه گذاری میکنید و یک تیم مدیریت حرفهای سعی میکند تا با تشکیل پرتفویی از سهام و انواع اوراق بهادار و…، برای سود کسب کند ، همچنین در این مقاله با تفاوت صندوق های ETF و مشترک آشنا خواهید شد.
در صورتی که در مامعلات شخصی مدیریت سهم با خود شماست که نیاز به تحلیل و ارزیابی سهام دارد که در این مقاله میتوانید بیشتر درمورد تحلیلات بورسی بخوانید.
تفاوت های صندوق های ETF و مشترک
مهمترین تفاوت صندوقهای ETF با صندوقهای سرمایهگذاری مشترک را میتوان در 6 مورد بیان کرد:
تفاوت اول
صندوقهای ETF از تمام دفاتر کارگزاریها و سامانه برخط معاملات قابل معامله است، بنابراین سرمایهگذاری در ETF و خروج از آن بسیار آسان است؛ به عبارت دیگر واحدهای این صندوقها را مانند سهام عادی در روزهای معاملاتی میتوان به تعداد دلخواه خرید یا فروش کرد.
تفاوت دوم
ارزش خالص داراییهای (NAV) آن به لحظه محاسبه و به اطلاع سرمایهگذاران میرسد. ( NAV آنها هر 2 دقیقه یکبار بطور خودکار محاسبه میشود.)
تفاوت سوم
از مزیتهای ETF ارزان بودن آنها نسبت به سایر صندوقهای سرمایهگذاری مشترک است، زیرا خریداران ETF از طریق کارگزاران بورس، معاملات خود را انجام میدهند و بنابراین هزینههای بازاریابی و صدور و ابطال واحد و… برای صندوق وجود ندارد.
تفاوت چهارم
بابت نقل و انتقال واحدهای سرمایهگذاری انواع صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله و صدور و ابطال آنها هیچگونه مالیاتی اخذ نمیگردد.
تفاوت پنجم
دوره فعالیت این صندوقها نامحدود بوده و حداقل و حداکثری برای سرمایه گذاری افراد حقیقی و حقوقی در این صندوقها در نظر گرفته نشده است.
تفاوت ششم
درETF ها رکن ضامن نقدشوندگی حذف شده و رکن جدیدی بهعنوان بازارگردان، زمینه نقدشوندگی واحدهای سرمایهگذاری ETF را در بازار فراهم میکند و در مواقعی که عرضهکنندهای وجود نداشته باشد و یا خریدار دیگری وجود نداشته باشد به فروش و یا خرید واحدهای تقاضا شده و یا عرضه شده مبادرت میورزد.
انواع صندوق های معامله
صندوقهای قابل معامله در بورس یا ETF به سه دسته “سرمایهگذاری در سهام”، “سرمایهگذاری مختلط” و “سرمایهگذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت” تقسیمبندی میشوند. تفاوت این سه نوع صندوق علاوه بر استراتژی معاملاتی آنها که از نام آنها مشخص است، در کارمزد خرید و فروش آنها است.
نکته بسیار مهم اینکه صندوقهای قابل معامله در بورس یا ETF (مانند صندوق دارا یکم) هنگام معامله مانند سایر سهام بورسی دامنه نوسان قیمتی ندارند و خریدار و فروشنده میتواند برای سهم مذکور قیمت دلخواه را وارد و سفارش خود را ثبت کند.
البته منظور از بدون دامنه نوسان یعنی دامنه نوسانی با حداقل قیمت 10 ریال و حداکثر 2 برابر NAV پایان روز معاملاتی قبل است.
نتیجه میگیریم که …
توصیه اکید میشود هنگام معامله واحدهای این صندوقها به قیمت وارد شده بر حسب ریال و اینکه ارزش واقعی حال حاضر سهم (NAV) آن چقدر است دقت لازم را به کار ببرید و از هیجانات بپرهیزید.
در پایان نیز اگر قصد خرید و فروش معاملات شخصی در اوراق بهادار را دارید پیشنهاد میکنیم مقاله چگونه بورس را تحلیل کنیم؟ را مطالعه نمایید.
- صندوق قابل معامله بورسی (ETF)
- صندوق قابل معامله بورسی (ETF)
- صندوق قابل معامله بورسی (ETF)
- صندوق قابل معامله بورسی (ETF)
- صندوق قابل معامله بورسی (ETF)
برچسب های پست :